Zakelijke toepassing van zonnepanelenOndanks het feit dat er voor particulieren weinig tot geen subsidieregelingen beschikbaar zijn, kunt u als ondernemer wel profiteren van diverse fiscale regelingen. Hierbij kan u een percentage van de investering aftrekken van uw belastbare winst. Klik op de links hieronder voor de precieze inhoud van diverse fiscale voordelen.

De hoogte van de fiscale voordelen is mede afhankelijk van uw rechtsvorm. Betaalt u inkomstenbelasting (IB) dan zijn uw voordelen het grootst. Als maatschap, VOF of eenmanszaak kan het bijvoorbeeld zijn dat u in de 52%-tariefgroep valt. Als betaler van vennootschapsbelasting betaalt u respectievelijk 20 of 25%. Deze percentages zijn van belang bij het opvoeren van de aftrekposten over uw belastbare winst.

Lees hier meer over de exacte financiële voordelen. Of klik op een link hier rechts.

Waar wilt u een offerte voor ontvangen?*

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer (max 10 cijfers)*

Onderwerp (optioneel)

Aanvullende vragen en/of opmerkingen

Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Energie Investerings Aftrek
Door de E.I.A. is het mogelijk een groot gedeelte van uw zonne-energie investering af te trekken van uw bedrijfswinst. Met de E.I.A. kunt u 41,5% van de kosten aftrekken van de fiscale winst. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage dat uw bedrijf betaalt. In het geval van een B.V. met een belastingpercentage van 25%, bedraagt de E.I.A. ongeveer 10% van de netto investeringskosten. Betaalt u meer belasting, dan is het voordeel groter. De E.I.A. kunt u toepassen naast de ‘gewone’ investeringsaftrek.
Kleinschaligheids Investerings Aftrek
Ook de K.I.A. is bedoeld voor bedrijven. Als u een bedrag tussen € 2.200 en € 300.000 investeert in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming, dan kunt u in aanmerking komen voor de KIA. Zonnepanelen komen in aanmerking voor die investeringsaftrek. De KIA is een percentage van al uw investeringen in één jaar. Hoe hoog het percentage is, hangt af van het geïnvesteerde bedrag. Meer hierover lees u op de site van de belastingdienst.
6% btw op zonnepanelen
De arbeidskosten bij het vervangen van cv-ketels en het plaatsen van zonnepanelen vallen ook onder het nieuwe 6 procent BTW-tarief dat van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 gaat gelden. Dat blijkt uit de toelichting die het ministerie van Financiën gisteren gegeven heeft bij de eerder aangekondigde maatregel.